2013. június 17., hétfő

Hogyan takarékoskodj szappanoddal?

Sokan, akik eddig csak tusfürdőt használtak és elszoktak a szappanoktól, nem igazán tudják miként köthetnének szoros barátságot a szappanokkal, főleg úgy, hogy ne pancsolják el őket 1-2 hét alatt. Pedig igenis lehet spórolni a szappannal is, és ha néhány egyszerű "szabályt" betartunk, akkor hosszan élvezhetjük szappankáink kényeztetését.

A juhtejes szappanok (100g-os szappanok) használattól, fürdőzési szokásoktól függően átlagosan 4-6 hétig tartanak ki (egész testre számolva). Takarékos, okos használattal ez az idő még tovább növelhető.

Szappanjaink mindegyikére elmondható, hogy egyaránt használhatók kézmosásra, arcmosásra, fürdésre, zuhanyzásra, egész testre. Természetesen fontos, hogy az adott bőrtípusunknak, bőrproblémánknak megfelelő szappant válasszuk ki, hiszen ekkor érhető el a legjobb eredmény és hatékonyság.
Ha tanácstalan vagy, nem tudsz kiigazodni a szappanrengetegben, kérd bátran ügyfélszolgálatunk segítségét: info@emanufaktura.hu  .

Arcmosás szappannal

Jól habosítsd fel nedves kézzel a szappant, majd a habot finoman masszírozd be az arcbőrbe, hagyd rajta 1-2 percig, hogy a hatóanyagok jobban beszívódjanak, majd langyos vízzel öblítsd le. 
A bőrradírozásra szánt szappant óvatosan masszírozd a bőröd felszínén, vigyázva, ne nyomd rá erősen, hiszen az arc bőre érzékenyebb.
A kizárólag arcmosásra használt szappan, napi 2 arcmosással számolva hosszú hónapokig (5-6 hónap) kitarthat. Ugyanez igaz a kézmosásra használt szappanokra is, igaz azokat valószínűleg gyakrabban használjuk, így valamivel kevesebb az élettartamuk.

Zuhanyzás, fürdés szappannal

A szappan élettartama már azzal hatékonyan növelhető, ha nem áztatjuk a szappant, és nem túl mély kerámia vagy üveg szappantartóban tartjuk. Jól habosítsuk fel  (kézzel, szivaccsal, hablabdával) és azzal jól masszírozzuk át a testünket, így tovább kitart a szappan, mintha közvetlenül azzal dörgöljük  az egész testünket,  közben ha lehet mindezt ne a folyó vízsugár vagy a fürdővíz alatt tegyük- ha nem fázunk és nem rohanunk, hagyjuk rajta 20-30 másodpercig- majd ezután öblítsük le, így jobban beívódnak a hatóanyagok, jótékony olajok. Ha a szappan mákszemeket vagy egyéb dörgölő, masszírozó anyagot tartalmaz, aminek narancsbőr elleni, feszesítő, vérkeringés serkentő funkciója is van, akkor magát a szappant kézben tartva masszírozzuk át vele bőrünket a hatékonyság fokozása végett, viszont ekkor is javaslom, hogy a vízsugárból álljunk ki a szappanozás ideje alatt, így rövidebb ideig ázik a szappan. Ezeket követve 6-8 hétre is növelhető egy szappan élettartama fürdőszobánkban.:)

Mit kezdjünk a maradék szappandarabkákkal???



Sokan teszik fel maguknak ezt a kérdést mikor már majdnem elfogyott a szappan, de még egy picike darab van belőle, amit már elég kényelmetlen zuhanyzáshoz, de kézmosáshoz is használni.  Nem lehet rendesen kézbe venni, kicsúszik a kezünkből stb..És ugye az ember kidobni sajnálja, mert azért van benne még egy kis potenciál. :) Sokáig én is csak pakolgattam, tettem-vettem, aztán egy rettentő egyszerű praktika jutott eszembe. Összegyűjtöttem a maradék szappandarabkákat, beleraktam őket egy kis organza zsákocskába, és úgy a zsákkal együtt kezdtem el használni kézmosáshoz. Nem olyan szép, mint egy vadonatúj szappan, és ugye az illatok is keverednek, de még hetekig használom így a megmaradt szappandarabokat, ami azért elég hosszú idő.:)



A képeken található termékek megtalálhatók webáruházunkban:
www.emanufaktura.hu