2013. április 17., szerda

Sminkeltávolítás, sminklemosás a legegyszerűbb praktikával.

Ahogy olvasgatom az interneten a sok sminkelési tanácsadással, sminkekkel, kozmetikumokkal foglalkozó fórumokat, blogokat, elég sok helyen találkozom azzal a kérdéssel, hogy: ki, mit javasol, használ sminklemosásra? Valaki kifejezett sminklemosót keres, valaki sminklemosó krémmel próbálkozik, sokféle ilyen termék van, de elég kevés, ami természetes és bőrbarát és nem csípi a szemet. Mert ugye ez is fontos.
Én egy nagyon egyszerű módszerrel végzem a mindennapi sminklemosást, számomra két fő szempont vezette a választási listát:
- gyors legyen (este már nincs kedvem és erőm órákat szöszmötölni a fürdőszobában, míg szépen külön termékkel eltávolítom a szempillaspirált, aztán az alapozót, aztán tonikkal lemosni, majd hidratálni..stb..stb...)
-természetes, bőrbarát legyen ( mivel természetes szappanokkal foglalkozok, ez nem is volt kérdés)

És amit én teszek minden este, az a világ legegyszerűbb módszere:

Jól megmosom az arcomat a kedvenc juhtejes szappanommal! :)


Igen, tényleg ennyi, semmi több..... jól felhabosítom a kezemmel a szappant, alaposan megmosom vele mindenhol az arcomat, jól összecsukom a szemem, és megdörgölöm a habos tenyerem alsó részével a szempilláimat. Mire meleg vízzel leöblítem, megtörlöm és belenézek a tükörbe, addigra már teljesen sminkmentes és tiszta az arcom, mindez maximum 30-45 másodpercet vesz igénybe. Nem vacakolok, tonikokkal, kencékkel, lemosókkal. Még hidratáló krémre sincs szükségem utána. :)))
Hát ez az én mindenki által már régóta ismert, mégis kicsit feledésbe merült praktikám.

Ha kicsit pattanásosabb, gyulladtabb az arcom, akkor a Körömvirág szappant használom, ha valami gyümölcsös, vidám illatra vágyom, akkor a Gránátalma szappant használom. Mindig nagyban függ a hangulatomtól illetve a bőröm állapotától.

Illetve hetente kb. 2-szer a rutin szappanos arcmosás után csinálok egy "fürdőrudas kezelést", melyről bővebben már korábban írtam (4.es pont- Arcbőr tápláló, feszesítő kezelés) , itt olvashatod>>>>.