2013. április 5., péntek

Homoktövis- A ránctalanító vitaminbomba



Homoktövis:
Az 1,5-3 m magas, tüskés, kétlaki cserje lándzsa alakú levelei a fűzfáéra emlékeztetnek. Az Alpokban és az északi partokon találkozhatunk vele. Esetenként a talaj megkötése céljából ültetik. Magyarországon védett.
Gyógyhatása:
A homoktövis érett termésének leve természetes vitamin,- eslősorban C-vitamin- forrás. A C-vitamin fontos szerepet játszik a fertőzésellel szembeni ellenálló képességben, a kollagénszintézisben és a vas felszívódásában. Ezenkívül antioxidáns, és az E-vitaminnal, a karotinnal, valamint az ezeket kísérő flavonoidokkal együtt természetes, szinergikus antioxidáns együttest alkot, amely hozzájárul a szervezet szabad gyökök elleni védekezéséhez. Helyileg alkalmazva pedig a homoktövis olaja a bőr és a nyálkahártya működését szabályozza.


Felhasználása:
Természetes C-vitaminban való gazdagságának köszönhetően (három evőkanálnyi gyümölcslé fedezi a napi C-vitamin szükségletet) a homoktövis levét a szervezet védekezőképességének erősítésére ajánlják átmeneti fáradtság vagy lábadozás esetén. Megnövekedett vitaminszükséglet esetén például terhes nőknek, sportolóknak, dohányosoknak ajánlott. Olajának jótékony hatást tulajdonítanak a bőr kiszáradása esetén, valamint a sebgyógyulás elősegítésében. Igen hatékony a bőr ápolása és a szövetek regenerálása esetén.
Alkalmazása:
Belsőleg: Fáradtság, lábadozás esetén: Természetes gyümölcslé vagy szörp, 1-3 evőkanál naponta 1 pohár vízben.
Külsőleg: Bőr kiszáradása, sebgyógyulás: A mag vagy a gyümölcshús olaja: naponta 1-2 alkalommal használja a homoktövis olaját vagy olajtartalmú gyógykészítményeket.
"Forrás: Reader’s Digest- A természet füvészkertje"
Ajánlott termékeink:

Homoktövis juhtejes natúr szappan


Eredeti homoktövis juhtej szappan, mely vitaminokban (A, C, D, E, K, F), karotinodokban gazdag, ránctalanító, tápláló hatású, gyulladáscsökkentő, nem utolsó sorban pedig a hajhullás mértékét is visszaszoríthatja. A növény E-vitamin illetve esszenciális zsírsav tartalma miatt a berepedezett, száraz bőr kezelésére ajánljuk, illetve védhet a káros UV- sugárzástól, óvhat a szoláriumcsövek káros mellékhatásaitól. A homoktövis hatásai: erősíti a kötőszövetet, így kiválóan alkalmas narancsbőr ellen.

További hasznos összetevők a homoktövis szappanban:

Juhtej, bőrbarát lanolin- garantálják a szappan lágyságát, krémességét és tartalmasságát. Pótolják a bőr nedvességtartalmát, bársonyossá teszik azt.

Glycerin- Vízmegkötő tulajdonságú. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőr azonos anyag.

Szójaolaj- Különösen jó hatással van a száraz bőrre, mert hosszabb ideig hat, mint a víztartalmú krémek. Védőréteget képezve a bőrön olyan természetes filmet alkot,  mely megakadályozza, hogy a bőr  nedvességéből túlságosan sok párologjon el, így a bőr feszes és sima marad.

Édes mandulaolaj- A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, mely puha és selymesen finom érzetet ad a bőrnek. A mandulaolaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt, érzékeny bőr regenerálására.

Sárgabarackmag kivonat- Száraz, érzékeny, gyulladásos bőr gyógyítója. A bőr korai öregedési tüneteinek a megelőzésére is kiváló.

E-vitamin- zsírban oldódó antioxidáns, mely könnyen beivódik a  bőrbe. Védi a bőrt az UV-B sugárzás okozta károktól is.

Homoktövis kivonat- felgyorsítja a sebgyógyulást, kifejezetten ajánlott égési sérülésekre, hegekre. Antioxidáns, antibakteriális, ránctalanító, bőrfeszesítő hatású, rugalmassá teszi a bőrt. Kiváló narancsbőr kezelésére is.

www.emanufaktura.hu

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése