2013. április 25., csütörtök

Citromos bőrradír a fáradt lábakra




Egy igazán frissítő természetes bőrradír receptjét szeretnénk most Veletek megosztani. A hozzávalók könnyen beszerezhetők és nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető a készítmény. Szép üvegcsébe helyezve, kis masnival, szalaggal, felirattal díszítve még ajándéknak is kiváló.
Nézzük mire lesz szükségünk: 
1/2 csésze kukoricaliszt
1/2 csésze zab
2 evőkanál tengeri só vagy konyhasó
6 csepp citrom illóolaj, vagy citrom kifacsart leve
Tegyük zabot egy kávédarálóba vagy mixerbe, és daráljuk össze egészen, amíg por állagú nem lesz. Az őrölt zabot és a sót tegyük egy tálba és keverjük össze. Ezután adjunk hozzá illóolajat és ismét keverjük össze. Tegyünk egy ½ csésze kukoricalisztet egy tálba, és adjunk hozzá egy kevés vizet, közben kevergessük. Ezután a két keveréket öntsük össze, és alaposan keverjük meg ismét az egészet. 
Használati útmutató:
Alaposan masszírozzuk a készítményt a lábfej és lábszár felületére, ezzel segítve az elhalt hámsejtek eltávolítását, a bőr megújulását. Néhány perc masszírozás után alaposan öblítsük le, és töröljük szárazra. Befejezésként természetes hidratáló olajat, krémet használjunk. Leöblítése során győződjünk meg arról, hogy a bőrradír maradéktalanul lefolyt a lefolyón, nem duzzadt meg, nehogy eltömítse azt!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése