2013. április 17., szerda

Sminkeltávolítás, sminklemosás a legegyszerűbb praktikával.

Ahogy olvasgatom az interneten a sok sminkelési tanácsadással, sminkekkel, kozmetikumokkal foglalkozó fórumokat, blogokat, elég sok helyen találkozom azzal a kérdéssel, hogy: ki, mit javasol, használ sminklemosásra? Valaki kifejezett sminklemosót keres, valaki sminklemosó krémmel próbálkozik, sokféle ilyen termék van, de elég kevés, ami természetes és bőrbarát és nem csípi a szemet. Mert ugye ez is fontos.
Én egy nagyon egyszerű módszerrel végzem a mindennapi sminklemosást, számomra két fő szempont vezette a választási listát:
- gyors legyen (este már nincs kedvem és erőm órákat szöszmötölni a fürdőszobában, míg szépen külön termékkel eltávolítom a szempillaspirált, aztán az alapozót, aztán tonikkal lemosni, majd hidratálni..stb..stb...)
-természetes, bőrbarát legyen ( mivel természetes szappanokkal foglalkozok, ez nem is volt kérdés)

És amit én teszek minden este, az a világ legegyszerűbb módszere:

Jól megmosom az arcomat a kedvenc juhtejes szappanommal! :)


Igen, tényleg ennyi, semmi több..... jól felhabosítom a kezemmel a szappant, alaposan megmosom vele mindenhol az arcomat, jól összecsukom a szemem, és megdörgölöm a habos tenyerem alsó részével a szempilláimat. Mire meleg vízzel leöblítem, megtörlöm és belenézek a tükörbe, addigra már teljesen sminkmentes és tiszta az arcom, mindez maximum 30-45 másodpercet vesz igénybe. Nem vacakolok, tonikokkal, kencékkel, lemosókkal. Még hidratáló krémre sincs szükségem utána. :)))
Hát ez az én mindenki által már régóta ismert, mégis kicsit feledésbe merült praktikám.

Ha kicsit pattanásosabb, gyulladtabb az arcom, akkor a Körömvirág szappant használom, ha valami gyümölcsös, vidám illatra vágyom, akkor a Gránátalma szappant használom. Mindig nagyban függ a hangulatomtól illetve a bőröm állapotától.

Illetve hetente kb. 2-szer a rutin szappanos arcmosás után csinálok egy "fürdőrudas kezelést", melyről bővebben már korábban írtam (4.es pont- Arcbőr tápláló, feszesítő kezelés) , itt olvashatod>>>>.

10 megjegyzés :

  1. ez tényleg jó, de max reggelre, este nem szedi le a sminket. már többször próbáltam és utána a törülközőn mindenhol alapozó és szemfesték maradványok vannak. ennyire nem egyszerű ez sajna.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Tímea,

    Reggel én nem szoktam sminket mosni, hiszen épp akkor teszem fel magamra.;)) Valószínűleg nem jó szappant használsz.:) Nekem tiszta, makulátlan a törülközőm és még fekete szempillaspirál maradványok sincsenek sehol, sem alapozó foltok. Ha a szappan jól habzik, és jó, alapos tisztítóerővel rendelkezik, akkor működnie kell, hisz én évek óta így csinálom, nem használok semmi mást erre, nincs is a fürdőszobámban sem tonik, sem sminklemosó krém. Minden este így mosom le a napi sminket, tökéletesen eltávolít mindent. Próbálj esetleg a technikádon változtatni vagy más szappannal kipróbálni, ami igazán jól habzik, biztosan menni fog. :)))

    VálaszTörlés
  3. meglepően én sem a reggeli sminklemosásra, hanem szimplán arcmosásra gondoltam. amit használok, az a ti holt tengeri, ill. mostanában a gránátalmás szappan. de ha javasolsz már gyártókat, akkor szívesen kipróbálom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sajnálom és nem értem mért nem tudod velük lemosni a sminket?!:( másoknak tökéletesen bevált, azért is írtam a posztot, hiszen több vásárlónk kérdezte már, hogy sminklemosásra mit javasolok, és visszajelzésként mindenkitől az jött, hogy nagyon jól működik. Ma is volt egy pozitív visszajelzés ezzel kapcsolatban:
      http://www.facebook.com/photo.php?fbid=355949981171716&set=a.230074893759226.36558.100116706755046&type=1&theater
      Más gyártók termékeivel kapcsolatban nincs tapasztalatom, így javasolni sem tudok sem rosszabbat sem jobbat. Egy biztos, a tusfürdők, folyékony szappanok nem olyan hatékonyak, mint a szappanok és jobban csípik is a szemet. Ha sort tudok rá keríteni, készítek egy videót, hogy én hogy csinálom, hátha úgy neked is beválik majd.;) Ha kérdés van írj bátran!

      Törlés
    2. Szia Tímea,

      sikerült közben kitapasztalni a megfelelő sminklemosási technikát?:)

      Törlés
    3. szuper, mesélj, milyen olajok váltak be Neked? :)

      Törlés
    4. sokfélét próbáltam, de a jojoba a tuti, ill. mandulaolaj rózsavízzel keverve sem rossz, de a jojobát reggel-este mindennap használom

      Törlés
    5. Nem rossz ötlet. Habár nekem továbbra is beválnak a szappanok sminklemosásra,pattanásra stb...(főként most kismamaként, hogy elég sok étel kiüt) viszont a mandulaolaj és rózsavíz nekem is nagy kedvencem. Rózsavízzel szoktam még áttörölni az arcomat esténként...csak mert annyira jó érzés és olyan jó illata van, megnyugtat engem.:))
      A jojoba olajat annyira nem ismerem, de természetes olaj révén csakis jó hatással lehet a bőrre.:) Köszönöm a tippeket Tímea.

      Törlés
  4. Nem tudom mi lehet a Tímea problémája, nekem maradéktalanul lemossa a sminket, igaz, hogy nem 100 kg. vakolatot teszek magamra naponta, így könnyebben elbánik vele a gránátalmás szappan is.

    Üdv !

    VálaszTörlés